Home | Blauwe Rus | Een Blauwe Rus uit het asiel
blauwe-rus-asiel

Een Blauwe Rus uit het asiel

⏱ Leestijd: 6 minuten

Een Blauwe Rus is een prachtige kat en een geweldig huisdier. Het is een populair ras, dus meestal kom je deze niet zo snel tegen en moet je hem dus kopen bij een fokker. Maar met een beetje geluk kom je een Blauwe Rus ook tegen in het asiel en kun je hem dus hier kopen.

Blauwe Rus in het asiel

Om je maar meteen even uit de droom te helpen: het komt helaas bijna nooit voor dat een Blauwe Rus in het asiel zit. Het is namelijk een hele populaire kat en het is een ras dat je niet heel vaak ziet. De fokkers van deze katten doen er namelijk alles aan om te voorkomen dat ze uiteindelijk in het asiel terechtkomen. Blauwe Russen kosten veel geld en als het baasje er van af wil, dan verkopen ze hem meestal in plaats van dat ze de kat naar het asiel brengen.

Dat betekent natuurlijk niet dat er nooit een Blauwe Rus in het asiel zit. Je moet hier wel echt geluk mee hebben. Je zou aan het asiel kunnen vragen om contact met je op te nemen wanneer zij een Blauwe Rus binnenkrijgen, maar lang niet alle asiels doen dit. Bovendien duurt het misschien wel jaren voordat er eentje komt, als er überhaupt al een Blauwe Rus in het asiel terecht komt.

De voordelen van een Blauwe Rus uit het asiel

Het grote voordeel van een Blauwe Rus die je in het asiel haalt, is de prijs. Wanneer je een Blauwe Rus bij een fokker haalt, kost hij namelijk al snel tussen de €500,- en de €700,-. Dit is natuurlijk een hoog bedrag en niet iedereen kan dit zomaar uitgeven aan een kat.

Een kat uit het asiel is een stuk goedkoper. Zo betaal je meestal niet veel geld voor de kat, maar betaal je vooral voor de dierenartskosten zoals het dier laten chippen en eventueel castreren. Meestal kost een kat uit het asiel tussen de €100,- en €150,-. Zij maken geen onderscheid tussen bepaalde rassen, dus ook een Blauwe Rus is in het asiel een stuk goedkoper.

De nadelen van een Blauwe Rus uit het asiel

Het nadeel van een kat uit het asiel is dat je niet weet hoe zijn verleden is geweest. Je weet dus niet precies hoe de kat zich gedraagt in een huis en of hij bepaalde trauma’s op heeft gelopen. Het kan zo zijn dat hij mishandeld werd of lang buiten rond heeft gezworven en dat hij daardoor erg erg schuw en angstig is.

Een kitten kun je makkelijker trainen en bepaalde gewoontes aanleren. Als een Blauwe Rus in het asiel terecht komt en hij is al wat ouder, dan is dit vaak een stuk moeilijker. What you see is what you get. Natuurlijk blijft een Blauwe Rus erg actief en is het een intelligente kat, dus kun je hem nog wel bepaalde dingen aanleren. Maar het is wel een stuk moeilijker dan wanneer je een kitten hebt.

Let op: Alles wat je moet weten over jouw mooie Blauwe Rus wordt uitgebreid behandeld in Blauwe Rus Handboek. Dit e-book bestaat uit 100+ pagina’s en komt met 4 gratis bonus boeken! Je kan het boek bekijken via deze link.

asiel-blauwe-russen

Wat voor kat is de Blauwe Rus?

De Blauwe Rus is een hele hartelijke en intelligente kat. Als kitten zijn ze heel speels en temperamentvol, maar naarmate ze ouder worden neemt dit iets af. Ze houden wel van een uitdaging en nemen geen genoegen met een saai en simpel leven. Daar zijn ze namelijk veel te slim voor! Een Blauwe Rus is een ideale binnenkat, maar wil niet graag veel alleen zijn.

Een van de redenen waarom de Blauwe Rus zo populair is, is vanwege zijn prachtige uiterlijk. Hij heeft namelijk een mooie blauwgrijze vacht die er heel pluche achtig uit ziet. Dit komt doordat de bovenvacht en de ondervacht allebei even lang zijn en de haren dicht op elkaar staan. De Blauwe Rus is een hele elegante en sierlijke kat en heeft een redelijk groot lichaam met dunne poten en een dunne staart. Zijn ogen hebben een prachtige smaragdgroene kleur.

Vijf veelgestelde vragen over Blauwe Russen uit het asiel

Waarom zit een Blauwe Rus bijna nooit in een asiel?

Een Blauwe Rus is een erg duur ras en kom je bijna niet tegen in het wild. Als mensen een Blauwe Rus als kat hebben, maar hier toch van af willen, dan zullen ze deze eerder verkopen dan naar een asiel brengen. Als ze de kat verkopen, kunnen ze er namelijk nog redelijk wat geld voor krijgen.

Bovendien koop je een Blauwe Rus natuurlijk niet zomaar omdat het zo’n duur ras is. De kans dat je je dan later bedenkt en toch geen kat wil, is dan een stuk kleiner. Fokkers zijn erg zuinig op hun katten en willen voorkomen dat zij in een asiel terecht komen. Daarom doen zij er alles aan om een goed onderkomen voor hun kittens te vinden.

Hoe komt een Blauwe Rus terecht in een asiel?

Een Blauwe Rus wordt altijd gechipt, dus als hij wegloopt dan kan de eigenaar altijd weer gevonden worden. In het wild komen bijna geen Blauwe Russen voor, dus de kans dat er in het asiel een wilde Blauwe Rus komt is ook redelijk klein. Een Blauwe Rus komt meestal in een asiel terecht als zijn baasjes hem niet meer willen hebben.

Blauwe Russen worden vaak hypoallergeen genoemd. Dat betekent dat mensen hier niet allergisch voor kunnen zijn en daarom kiezen mensen met een kattenallergie soms toch voor een Blauwe Rus. Dit ras is echter niet helemaal hypoallergeen, waardoor het toch kan gebeuren dat het baasje er na een tijdje achter komt dat hij toch allergisch is voor de kat. Deze wordt dan doorverkocht of naar het asiel gebracht.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een Blauwe Rus herplaatst werd en dat er tijdens deze herplaatsing iets mis ging. Als de partij die de kat over zou nemen, zich ineens terugtrekt, heeft de verkoper natuurlijk een probleem. Een Blauwe Rus kan ook door verwaarlozing van het baasje in het asiel terecht komen.

Hoe groot is de kans dat ik een Blauwe Rus in het asiel zie?

Deze kans is heel klein. Een Blauwe rus is een heel populair en duur ras en je ziet deze dan ook bijna nooit in het asiel. De fokkers van Blauwe Russen doen er alles aan om goede baasjes te vinden voor hun kittens en willen zoveel mogelijk voorkomen dat hij uiteindelijk in het asiel terecht komt.

Is een Blauwe Rus uit het asiel anders?

Elke kat is natuurlijk anders en ook elke Blauwe Rus is anders. Ze zien er dan wel hetzelfde uit en hebben ook wel redelijk hetzelfde karakter, maar ze hebben natuurlijk wel allemaal een eigen persoonlijkheid. Meestal kun je, zeker bij een Blauwe Rus, aan de stamboom wel zien wat voor kat het ongeveer wordt.

Bij een kat uit het asiel is dat natuurlijk anders. Je weet lang niet altijd wat voor verleden de kat heeft gehad en of hij een trauma heeft. Het kan zijn dat een Blauwe Rus uit het asiel heel lief, aanhankelijk en speels is. Maar het kan ook goed zijn dat de kat een traumatisch verleden heeft en dat hij dus heel schuw en bang is. De mensen in het asiel weten vaak wel een beetje hoe de kat is, maar je kunt nooit zeker weten hoe de kat zich gedraagt als hij eenmaal in zijn nieuwe huis is.

Waar kan ik verder nog een Blauwe Rus vinden?

Als je echt heel graag een Blauwe Rus als kat wil hebben, dan kun je beter niet al je hoop vestigen op een dierenasiel. De kans dat je hier een Blauwe Rus vindt, is namelijk heel klein. Je kunt dan beter op zoek gaan op Marktplaats of naar een erkende fokker.

Een fokker heeft om de zoveel tijd een nestje met Blauwe Russen en verzorgt deze goed. Bovendien weet je bij een fokker precies wat voor kat je in huis haalt en krijg je ook meteen de stamboom erbij. Zo weet je dus zeker dat je een goede kat koopt waar je heel lang veel plezier van zult hebben.

Wil je nog meer leren over de Blauwe Rus?

Bekijk dan het Blauwe Rus Handboek ook even. In dit handboek leer je namelijk alles over het kopen, verzorgen en onderhouden van jouw Blauwe Rus. Zo leer je in één keer alles wat je moet weten over dit prachtige ras.

Klik hier om het handboek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Blauwe Russen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Verzorging Blauwe Rus

Verzorging Blauwe Rus

Het fijne aan een kat is dat hij maar weinig verzorging nodig heeft. Natuurlijk moet je hem elke dag eten en drinken geven, zijn kattenbak schoonhouden en jaarlijks met hem naar de dierenarts gaan, maar verder hoef je maar weinig te doen. Natuurlijk zijn er...

Gezondheid Blauwe Rus

Gezondheid Blauwe Rus

Als baasje zijnde is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je Blauwe Rus in goede gezondheid verkeert. Bij raskatten komen er wel eens ras-typische ziektes voor. Het is daarom belangrijk om te weten hoe dit zit bij de Blauwe Rus en hoe je het beste voor je...

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Je wil natuurlijk dat je kat zo gezond mogelijk is en hiervoor verzorg je hem zo goed mogelijk. Hier hoort ook de juiste voeding bij. Welke voeding is er het beste voor je Blauwe Rus en zijn er nog dingen waar je op moet letten? Dat lees je in dit hoofdstuk....

blauwe rus handboek

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Blauwe Rus wilde weten in één compleet e-book!”

Blauwe Rus Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Blauwe Rus!

  • Wil je een Blauwe Rus kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Blauwe Rus zo opvoeden dat hij mooi blijft en lief is?
  • Wil je alle voordelen van een Blauwe Rus leren kennen?
  • Wil je jouw Blauwe Rus de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Blauwe Russen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Blauwe Rus Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!