Home | Blauwe Rus | Een Blauwe Rus kitten
blauwe-rus-kitten

Een Blauwe Rus kitten

⏱ Leestijd: 6 minuten

Katten zijn prachtige beesten en natuurlijk heel erg schattig. Ze zijn nog net iets schattiger wanneer ze kittens zijn. De Blauwe Rus is hier natuurlijk geen uitzondering op. Zit je er aan te denken om een Blauwe Rus kitten te kopen? Lees dan snel verder voor alles wat je moet weten over deze geweldige kittens.

De geboorte van de Blauwe Rus

Een fokker heeft meestal een Blauwe Rus poes die hij dan laat dekken door een speciale dekkater. Vervolgens is de poes negen maanden zwanger voordat de kittens ter wereld komen. Gemiddeld zitten er zo’n vier kittens in een nestje. Ze moeten zeker drie maanden bij hun moeder blijven voordat ze de wijde wereld in mogen en naar hun nieuwe huis mogen gaan.

Zo ziet een kitten Blauwe Rus er uit

Een echte Blauwe Rus is een hele mooie kat en heeft prachtige smaragdgroene ogen, maar hier wordt hij niet mee geboren. Bij de geboorte zijn deze ogen namelijk blauw en het duurt wel een tijdje voordat ze een groene kleur krijgen. Dit kan soms wel twee jaar duren, maar ook deze blauwe ogen zijn heel mooi om te zien.

Daarnaast heeft een Blauwe Rus een egale blauwgrijze vacht, maar een kitten heeft dit nog niet. Een kitten heeft namelijk wat strepen of andere tinten in zijn vacht. Dit is geen probleem, want na ongeveer een jaar gaat dit weg en wordt de vacht één egale kleur. Dat moet ook wel, want anders is het geen officiële Blauwe Rus.

Een speelse kitten

Een Blauwe Rus is als kitten heel erg speels en actief. Het is ook belangrijk dat hij de eerste drie maanden bij zijn moeder en in het nestje blijft. Niet alleen heeft hij namelijk moedermelk nodig, maar hij leert hier ook hoe hij sociaal moet zijn en met andere dieren om moet gaan.

De kitten Blauwe Rus staat er dus om bekend dat hij erg speels en temperamentvol is. Ze zijn dus erg levendig, maar dit verandert na een tijdje wel. Als ze opgroeien, worden ze namelijk wat rustiger. Hierdoor zijn ze heel geschikt als binnenkat. Dat betekent echter niet dat hij van een rustig en saai leventje houdt. Een Blauwe Rus is namelijk hartstikke intelligent en wil wel graag uitgedaagd worden zodat hij zich niet gaat vervelen.

Zoveel kost een Blauwe Rus kitten

De Blauwe Rus is een erg populair ras en komt niet zo vaak voor. Daardoor is hij ook heel duur. Je kunt een Blauwe Rus het beste bij een fokker kopen. Het fokken van Blauwe Russen is een dure hobby en er komen veel onkosten bij kijken. Daarnaast moet je er erg veel tijd, energie en geduld in steken. Hierdoor wordt een Blauwe Rus kitten alleen maar meer geld waard.

Voor een echte kitten Blauwe Rus betaal je gemiddeld tussen de €500,- en €700,-. Deze is dan nog niet altijd gechipt, ontwormd en ontwormd. Het kan ook zo zijn dat dit wel al is gedaan, maar deze kosten komen dan bij jou te liggen en dit komt van nog boven op de aanschafprijs. Zo kan een kitten Blauwe Rus wel €1000,- kosten. De prijs van een Blauwe Rus kitten wordt voornamelijk door de verkoper betaalt, maar die moet zich wel houden aan de richtlijnen van kattenverenigingen.

Let op: Alles wat je moet weten over jouw mooie Blauwe Rus wordt uitgebreid behandeld in Blauwe Rus Handboek. Dit e-book bestaat uit 100+ pagina’s en komt met 4 gratis bonus boeken! Je kan het boek bekijken via deze link.

kitten-blauwe-rus

Daarom kost een Blauwe Rus kitten veel geld

Een Blauwe Rus kitten is dus vrij duur. Dat heeft verschillende redenen. Als eerste moet je natuurlijk zelf een Blauwe Rus poes hebben die gedekt kan worden en om deze te laten dekken, moet je vaak betalen voor een speciale dekkater. Dit kan al een paar honderd euro kosten. Een andere vorm van betaling is dat de eigenaar van de dekkater een kitten uit het nestje krijgt.

Vervolgens moet een fokker zich ingeschreven hebben bij een vereniging en moet hij zich registeren als cattery. Dit kost eenmalig ruim €50,- en dan moet je nog zo’n €25,- per jaar betalen om fokker te mogen zijn. Hieraan kun je wel vaak zien dat een fokker echt goede bedoelingen heeft, goed voor zijn dieren zorgt en dat je met een gerust hart van hem een kitten kan kopen.

Natuurlijk moet de fokker ook nog voor de poezen zorgen. Zo moet hij betalen voor dierenarts bezoekjes, eten en onderhoud. Dit kan een fokker veel geld kosten en daarom kost een kitten ook veel geld. Het kan hierdoor zo zijn dan een fokker maar op een paar kittens winst maakt en dus lang niet op allemaal.

Vijf veelgestelde vragen over Blauwe Rus kittens

Wanneer kan ik een Blauwe Rus kitten ophalen?

Een Blauwe Rus mag niet weg van zijn nestje voordat hij twaalf weken oud is. Een echt goede fokker zal overigens ook nooit zijn kittens wegdoen voordat ze deze leeftijd hebben bereikt. Het is namelijk cruciaal dat ze zo lang bij hun moeder blijven.

Tot twee maanden krijgen kittens moedermelk. Na deze twee maanden volgt de socialisatieperiode. Vervolgens worden ze gevaccineerd, ontwormd en ontvlooit. Daarna zijn ze zo’n drie maanden oud en zijn ze klaar om verkocht te worden. Hoe ouder de kitten is wanneer je hem meeneemt, hoe minder problemen hij zal veroorzaken in zijn nieuwe huis.

Mag een Blauwe Rus witte vlekken hebben?

Een Blauwe Rus mag officieel gezien geen witte vlekken hebben. Ook de kitten mag dit niet hebben. Zij hebben wel een soort strepen of tekeningen op hun vacht waardoor ze niet een egale blauwgrijze kleur hebben. Dat is niet erg, want na ongeveer een jaar trekt dit weg en wordt de vacht één egale kleur.

Waar moet je op letten wanneer je een Blauwe Rus kitten koopt?

De Blauwe Rus is een speciaal ras en daardoor ook erg prijzig. De standaarden van de Blauwe Rus zijn behoorlijk hoog en daarom ligt de prijs ook hoog. Helaas nemen veel mensen hier gebruik van door onder valse voorwendselen Blauwe Russen te verkopen.

Zo verkopen ze bijvoorbeeld zieke kittens voor een hoge prijs of juist niet officiële Blauwe Russen voor een lage prijs. Een goede fokker heeft daarom altijd een stamboom en een dierenpaspoort voor zijn kittens. Daarnaast zijn ze ook ingeënt, gechipt en ontwormd tegen de tijd dat ze hun nestje verlaten.

Welke kosten komen verder nog kijken bij de aanschaf van een kitten Blauwe Rus?

Een Blauwe Rus kitten is al behoorlijk duur doordat ze erg populair en mooi zijn en veel aandacht en liefde nodig hebben tijdens de eerste paar weken van hun geboorte. Daardoor betaal je al snel €700,- voor een Blauwe Rus kitten. Helaas zijn hiermee niet meteen alle kosten gedekt, want er komt nog meer bij kijken.

Zo moet je bijvoorbeeld ook een kattenbak kopen, een krabpaal en wat bakjes om eten en drinken in te doen. Speeltjes zijn ook zeker geen overbodige luxe voor zo’n actieve en speelse kitten. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je zijn voerbakje moet vullen en dus ook regelmatig eten voor hem moet kopen. Tot slot moet je ook elk jaar naar de dierenarts voor een check-up en eventuele vaccinaties. Dit zijn dus kosten die zijn hele leven lang door blijven gaan.

Waar koop ik een Blauwe Rus kitten?

Er zijn verschillende plekken waar je een Blauwe Rus kitten kunt kopen. Misschien heb je geluk en zit er eentje in een asiel. Een andere plek, waar je meer kans hebt, is op Marktplaats of bij een fokker. Als je je kitten bij een erkende fokker koopt, weet je ook zeker dat je een goede kitten te pakken hebt. Je krijgt dan ook een dierenpaspoort voor je kat en een stamboom van zijn familie om er zeker van te zijn dat je een goede Blauwe Rus hebt.

Let er echter wel op dat er nog altijd slechte verkopers zijn die zieke Blauwe Russen verkopen of die katten verkopen die op Blauwe Russen lijken, maar het niet echt zijn. Zij vragen dan namelijk wel gewoon de hoofdprijs en dan betaal je onnodig veel geld. Vertrouw je het niet helemaal? Kijk dan verder naar een andere verkoper.

Wil je nog meer leren over de Blauwe Rus?

Bekijk dan het Blauwe Rus Handboek ook even. In dit handboek leer je namelijk alles over het kopen, verzorgen en onderhouden van jouw Blauwe Rus. Zo leer je in één keer alles wat je moet weten over dit prachtige ras.

Klik hier om het handboek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Blauwe Russen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Verzorging Blauwe Rus

Verzorging Blauwe Rus

Het fijne aan een kat is dat hij maar weinig verzorging nodig heeft. Natuurlijk moet je hem elke dag eten en drinken geven, zijn kattenbak schoonhouden en jaarlijks met hem naar de dierenarts gaan, maar verder hoef je maar weinig te doen. Natuurlijk zijn er...

Gezondheid Blauwe Rus

Gezondheid Blauwe Rus

Als baasje zijnde is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je Blauwe Rus in goede gezondheid verkeert. Bij raskatten komen er wel eens ras-typische ziektes voor. Het is daarom belangrijk om te weten hoe dit zit bij de Blauwe Rus en hoe je het beste voor je...

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Je wil natuurlijk dat je kat zo gezond mogelijk is en hiervoor verzorg je hem zo goed mogelijk. Hier hoort ook de juiste voeding bij. Welke voeding is er het beste voor je Blauwe Rus en zijn er nog dingen waar je op moet letten? Dat lees je in dit hoofdstuk....

blauwe rus handboek

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Blauwe Rus wilde weten in één compleet e-book!”

Blauwe Rus Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Blauwe Rus!

  • Wil je een Blauwe Rus kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Blauwe Rus zo opvoeden dat hij mooi blijft en lief is?
  • Wil je alle voordelen van een Blauwe Rus leren kennen?
  • Wil je jouw Blauwe Rus de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Blauwe Russen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Blauwe Rus Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!