Home | Blauwe Rus | Een Blauwe Rus herplaatsen
blauwe-rus-herplaatsen

Een Blauwe Rus herplaatsen

⏱ Leestijd: 5 minuten

Een Blauwe Rus is het ideale huisdier. Hij is lief, sociaal en rustig. Daarnaast ziet hij er natuurlijk ook prachtig uit door zijn mooie blauwgrijze vacht en smaragdgroene ogen. De Blauwe Rus is dan ook erg populair. Toch zijn er helaas nog altijd mensen die ervoor kiezen om hun kat weg te doen. DIt kan bijvoorbeeld zijn omdat ze gaan verhuizen of omdat ze niet meer voor het beestje kunnen zorgen. Je kunt een Blauwe Rus dan laten herplaatsen.

Wat is een herplaatsing?

Bij een herplaatsing wordt de Blauwe Rus verkocht aan iemand anders. De kat gaat dus verhuizen naar een andere eigenaar. Je kunt natuurlijk zelf zo’n herplaatsing regelen, maar je kunt hier ook hulp voor inschakelen. Een Blauwe Rus is natuurlijk een raskat en heeft een stamboom, dus je kunt vaak terecht bij een rasvereniging.

Een andere plek waar je terecht kunt voor een herplaatsing is de cattery waar je de Blauwe Rus gekocht hebt. Verder zijn er ook nog organisaties of websites die helpen in het herplaatsen van katten. Zij helpen jou dan mee om een nieuwe, geschikte baas te zoeken voor je Blauwe Rus.

Het kan een lastige keuze zijn om te kiezen voor een herplaatsing. Zeker wanneer je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je kat. Toch is het belangrijk dat je je verantwoordelijkheid neemt op zo’n moment. Als jouw kat om een bepaalde reden niet meer gelukkig is of jij er niet meer goed voor kunt zorgen, is een herplaatsing misschien wel de enige juiste optie.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen om een Blauwe Rus te herplaatsen. Dit kan ook gebeuren vanuit de cattery. Meestal is een kat die zij herplaatsen een aantal jaar oud, bijvoorbeeld tussen de drie en vijf jaar. Dat wil zeggen dat zij dan op latere leeftijd dus hun Blauwe Rus verkopen.

Het doel van een fokker is natuurlijk om voor nieuwe nestjes te zorgen. Het kan zijn dat een poes dit op een gegeven moment niet meer lukt. Zij heeft dan bijvoorbeeld al meerdere nestjes gehad, is ziek geworden of er is iets misgegaan tijdens de laatste zwangerschap. Een fokker kan er dan voor kiezen om de poes te herplaatsen.

Zo’n Blauwe Rus is dan natuurlijk al een paar jaar bij de fokker geweest, waardoor het erg lastig kan zijn om de poes te verkopen. Zij zullen dan ook een goed gezin uitzoeken waar de poes heen kan. Zo zal ze niet in een druk gezin geplaatst worden terwijl het zelf een hele rustige poes is, en andersom. Ook zal de fokker het waarschijnlijk erg leuk vinden om nog af en toe de poes bij jou thuis op te komen zoeken.

Natuurlijk zijn er ook mensen die een Blauwe Rus kopen en dan op een later moment toch besluiten om de kat weg te doen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je om persoonlijke redenen niet meer goed voor de kat kunt zorgen, dat je gaat verhuizen en de kat niet mee kunt nemen of dat je niet meer kunt betalen voor de zorgen van de kat. Een andere reden kan zijn dat je allergisch blijkt te zijn voor katten en dat je dit van tevoren niet wist. Je kunt hem dan naar het asiel brengen of op Marktplaats zetten, maar je kunt ook kiezen voor een herplaatsing.

Wat je niet moet doen bij een herplaatsing

Er zijn ook mensen die ervoor kiezen om hun Blauwe Rus te herplaatsen via Facebook. Natuurlijk is dit een prima optie om te kijken of er iemand is in je kenniskring die interesse heeft, maar je weet nooit waar deze advertentie terecht komt en wie er op gaat reageren. Je wil natuurlijk niet dat je kat dan uiteindelijk alsnog in het asiel terecht komt of dat hij bij een eigenaar komt die niet goed voor hem zorgt.

Let op: Alles wat je moet weten over jouw mooie Blauwe Rus wordt uitgebreid behandeld in Blauwe Rus Handboek. Dit e-book bestaat uit 100+ pagina’s en komt met 4 gratis bonus boeken! Je kan het boek bekijken via deze link.

herplaatsen-van-een-blauwe-rus

Daar komt ook nog bij kijken dat er op social media vaak een impulsaankoop wordt gedaan. Als je ervoor kiest om je kat te herplaatsen via een cattery of een organisatie, dan is de kans veel groter dat je kat bij een juiste nieuwe eigenaar terecht komt.

Wees daarnaast ook eerlijk over de reden dat je je kat herplaatst. Hiermee voorkom je dat de nieuwe eigenaar er ook weer snel van af wil. Als jouw kat agressief wordt omdat je bijvoorbeeld veel stress hebt door een pasgeboren baby, kun je dit gewoon vermelden. Je kunt dan een baasje zoeken in een rustige omgeving waar de kat weer helemaal tot rust kan komen. Het is wel handig voor een jong stel met een kinderwens om dit te weten, want dan kunnen ze beter voor een andere kat kiezen.

Vijf veelgestelde vragen over het herplaatsen van een Blauwe Rus

Is een Blauwe Rus via een herplaatsing duurder of goedkoper dan een kitten?

Het kan wel zo zijn dat een Blauwe Rus via een herplaatsing iets goedkoper is dan wanneer het nog een kitten is. Als je een kitten koopt, dan heb je namelijk nog een kattenleven lang plezier van je huisdier. Katten die herplaatst worden, zijn vaak al ietsje ouder en daardoor soms ook goedkoper.

Wanneer kies je voor een herplaatsing?

Je kiest meestal voor een herplaatsing wanneer je niet meer voor je kat kunt zorgen. Het kan erg lastig zijn om deze keuze te moeten maken, zeker wanneer je het eigenlijk niet wil. Toch kan het wel het beste zijn voor de kat en kan hij er heel erg van opknappen. Het is daarom ook heel dapper om toch de kiezen voor een herplaatsing. Je stelt het geluk van je kat dan boven jouw eigen geluk en daarmee laat je zien dat je echt om je Blauwe Rus geeft.

Zijn er nog andere opties dan een herplaatsing?

Je kunt er ook voor kiezen om de Blauwe Rus af te staan aan iemand die je goed kent en waarvan je zeker weet dat hij een goed tehuis zal krijgen. Als je liever echt niet je kat af wil staan, kun je ook eens goed kijken naar de reden waarom je een herplaatsing overweegt. Misschien is het namelijk wel iets waar je wat aan kunt doen.

Als de reden van de herplaatsing bijvoorbeeld is dat je kat heel agressief is, kun je hier onderzoek naar laten doen. Misschien heeft de kat wel veel pijn. Als je kat ineens heel veel binnen plast, kun je het urine na laten kijken. Je kunt er ook voor kiezen om een gedragsdeskundige in te schakelen die jou kan helpen. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt.

Waarom een herplaatsing?

Veel mensen kiezen voor een herplaatsing omdat ze dan zeker weten dat hun kat bij een goed baasje terecht komt. Het asiel is voor veel mensen een schrikbeeld en zij willen liever niet dat hun geliefde huisdier achterblijft in zo’n plek. Je hebt dan namelijk helemaal geen controle over wat er met je kat gaat gebeuren. Daarnaast zijn er ook katten die totaal niet geschikt zijn voor het asiel. Een herplaatsing is dan een goede uitkomst, omdat je zo meer zicht hebt op wat er precies gebeurt met je Blauwe Rus.

Hoe kan ik mijn Blauwe Rus herplaatsen?

Er zijn verschillende manieren om een Blauwe Rus te herplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld weer contact opnemen met de cattery waar je je kat hebt gekocht. Misschien kunnen zij jou helpen of willen zij de kat wel voor jou herplaatsen.

Daarnaast zijn er ook nog organisaties waar je terecht kunt om je kat te laten herplaatsen. Zo zijn er bijvoorbeeld websites of organisaties die jou helpen bij het proces van herplaatsen. Omdat een Blauwe Rus een raskat is met een stamboom, kun je ook nog een herplaatsing aanvragen via de rasvereniging.

Wil je nog meer leren over de Blauwe Rus?

Bekijk dan het Blauwe Rus Handboek ook even. In dit handboek leer je namelijk alles over het kopen, verzorgen en onderhouden van jouw Blauwe Rus. Zo leer je in één keer alles wat je moet weten over dit prachtige ras.

Klik hier om het handboek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Blauwe Russen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Verzorging Blauwe Rus

Verzorging Blauwe Rus

Het fijne aan een kat is dat hij maar weinig verzorging nodig heeft. Natuurlijk moet je hem elke dag eten en drinken geven, zijn kattenbak schoonhouden en jaarlijks met hem naar de dierenarts gaan, maar verder hoef je maar weinig te doen. Natuurlijk zijn er...

Gezondheid Blauwe Rus

Gezondheid Blauwe Rus

Als baasje zijnde is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je Blauwe Rus in goede gezondheid verkeert. Bij raskatten komen er wel eens ras-typische ziektes voor. Het is daarom belangrijk om te weten hoe dit zit bij de Blauwe Rus en hoe je het beste voor je...

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Je wil natuurlijk dat je kat zo gezond mogelijk is en hiervoor verzorg je hem zo goed mogelijk. Hier hoort ook de juiste voeding bij. Welke voeding is er het beste voor je Blauwe Rus en zijn er nog dingen waar je op moet letten? Dat lees je in dit hoofdstuk....

blauwe rus handboek

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Blauwe Rus wilde weten in één compleet e-book!”

Blauwe Rus Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Blauwe Rus!

  • Wil je een Blauwe Rus kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Blauwe Rus zo opvoeden dat hij mooi blijft en lief is?
  • Wil je alle voordelen van een Blauwe Rus leren kennen?
  • Wil je jouw Blauwe Rus de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Blauwe Russen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Blauwe Rus Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!