Home | Blauwe Rus | Blauwe Rus kopen
blauwe-rus-kopen

Blauwe Rus kopen

⏱ Leestijd: 6 minuten

Een Blauwe Rus is een hele mooie en lieve kat en is daardoor ook het ideale huisdier. Ze zijn namelijk erg sociaal en vinden het fijn om bij je op schoot te liggen. Je kunt een Blauwe Rus vaak niet zomaar bij een asiel kopen, maar dit gaat meestal via een cattery. In dit artikel lees je alles over het kopen van een Blauwe Rus.

De prijs van een Blauwe Rus

De gemiddelde prijs voor een Blauwe Rus ligt tussen de €500,- en de €700,- voor een kitten. De precieze prijs van de kat hangt af van een aantal factoren. Sowieso verschilt de prijs per aanbieder. De ene persoon vraagt iets meer dan de ander. Wel moeten zij zich houden aan de richtlijnen van rasverenigingen.

Verder speelt ook de leeftijd van de Blauwe Rus een rol in de prijs. Van een kitten heb je langer plezier en die kun je makkelijker bepaalde dingen aanleren, dus die kosten ook meer. Als een kat een bepaalde ziekte of ander kwaaltje heeft, zakt de prijs vaak een beetje.

Een echte Blauwe Rus moet ook een stamboom hebben om te bewijzen dat hij puur is en goed gefokt is. Ook wanneer de kat al medisch is geholpen en dus gechipt en ingeënt is, moet je vaak meer betalen. Je betaalt dan namelijk voor deze kosten. Als dit allemaal al gebeurd is, kan het zo zijn dat de prijs van de kitten richting de €1000,- gaat.

Houd er rekening mee dat je met de kat alleen nog niet klaar bent. Je moet namelijk ook spullen kopen, zoals een kattenbak, speeltjes en voerbakjes. Daarnaast moet je ook de gehele levensduur eten en dierenarts bezoekjes betalen, wat op kan lopen tot honderden euro’s per jaar.

Hier koop je een Blauwe Rus

Er zijn verschillende plekken waar je een Blauwe Rus kunt kopen. Je kunt het proberen in het asiel, maar de kans dat hier een Blauwe Rus komt is erg klein. Een andere plek waar je een Blauwe Rus kunt kopen is Marktplaats. Let er hier wel op dat je te maken hebt met een verkoper die goede bedoelingen heeft met de kat en niet alleen maar op geld uit is.

De meeste mensen kopen een Blauwe Rus echter bij een cattery of een fokker. Een cattery is iemand die voor zijn hobby raskatten fokt en houdt. Zij hebben veel ruimte om hun katten te verzorgen en doen dit ook met alle liefde en plezier. Een cattery doet dit vaak naast zijn vaste baan in tegenstelling tot een broodfokker, die zijn geld verdient met het fokken van Blauwe Russen.

Let op: Alles wat je moet weten over jouw mooie Blauwe Rus wordt uitgebreid behandeld in Blauwe Rus Handboek. Dit e-book bestaat uit 100+ pagina’s en komt met 4 gratis bonus boeken! Je kan het boek bekijken via deze link.

kopen-van-een-blauwe-rus

Daarom kost een Blauwe Rus zoveel geld

Het lijkt misschien gek om zoveel geld te betalen voor een kat, maar dat is het niet. Raskatten zijn sowieso altijd al duurder dan een “gewone” kat. De reden dat Blauwe Russen zo duur zijn, ligt niet per se aan de mooie vacht of aan hun stamboom. Een cattery maakt namelijk een hoop kosten om een nestje te creëren en verzorgen.

Laten we ervan uitgaan dat de cattery al een Blauwe Rus poes heeft. Om te mogen fokken, moet je ingeschreven staan bij een vereniging en een cattery registratie hebben. Dit kost eenmalig zo’n €50,- en daarna moet je jaarlijks nog zo’n €25,- betalen om lid te mogen blijven. Vervolgens kun je op zoek gaan naar een dekkater. Om zo’n kater te mogen gebruiken, moet je meestal tussen de €300,- en de €500,- betalen.

Voordat je poes gedekt mag worden, moet hij een gezondheidsverklaring krijgen van de dierenarts en moet hij helemaal gezond zijn. Deze controles kosten al snel €100,-. Als dan eindelijk de poes zwanger is, eet zij natuurlijk veel meer. Tijdens de zwangerschap en het voeden van de kittens kan een poes voor zo’n €130,- extra aan voer eten dan normaal.

Daarna moet je ook de plek in orde maken waar de poes zal bevallen. Zorg bijvoorbeeld voor doeken of een speciale werpkist. Verder moet je nog een geboortepakket en een kittenpakket aanschaffen, wat in totaal ruim €100,- kost.

Tot slot moet een kitten ingeënt worden voor bepaalde ziektes en kan de stamboom aangevraagd worden. In totaal kost dit ook al snel zo’n €30,- per kitten. De cattery maakt dus een hoop onkosten bij het fokken van Blauwe Russen. Jij als koper betaalt deze kosten natuurlijk mee. Zo kan het zijn dat de verkoop van Blauwe Russen uiteindelijk helemaal niet zoveel oplevert, omdat er zoveel kosten zijn gemaakt.

Let hier op wanneer je een geschikte cattery uitzoekt

Belangrijk is dat je er zeker van bent dat je een goede cattery hebt. Deze kun je aan verschillende dingen herkennen. Ten eerste zijn ze altijd enthousiast over de Blauwe Rus en vertellen ze je er dolgraag meer over. Ze hebben de katten als huisdieren en het nestje is een bonus. Daarnaast staan ze meestal ook ingeschreven bij een rasvereniging.

Het is belangrijk dat ze open zijn over de manier waarop zij fokken en waarom ze dat op die manier doen. De stamboom geven zij zonder enige problemen en ze pluizen deze helemaal uit zodat er geen sprake is van inteelt. Ze hebben ongeveer één keer per jaar per poes een nestje zodat de moeder genoeg tijd heeft om helemaal te herstellen.

Voordat je de kitten mee naar huis neemt, mag je een paar keer langskomen om kennis te maken. Ze geven een kitten absoluut niet mee naar huis voordat hij 13 weken oud is. Het is namelijk cruciaal dat hij tot die tijd in het nestje blijft. Kijk er niet raar van op als de cattery jou ook vragen gaan stellen. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat hun kittens op een goede plek terecht komen. Vaak vinden ze het ook leuk als ze contact houden met jou om op de hoogte te blijven van de Blauwe Rus.

Tips bij het kopen van een Blauwe Rus

Een kat koop je niet voor even, dus koop nooit een raskat in een opwelling en zorg dat je zeker bent van je beslissing. Kijk ook goed of je alle kosten wel kunt dekken. Als de puurheid van het ras en de stamboom jou niet zoveel uitmaken, kun je eerst eens kijken bij een asiel. Hier zitten misschien ook oudere Blauwe Russen die op zoek zijn naar een nieuw huisje.

Vijf veelgestelde vragen over het kopen van een Blauwe Rus

Waar moet ik op letten wanneer ik een Blauwe Rus koop?

Als je een Blauwe Rus gaat kopen, moet je rekening houden met een bedrag van tussen de €500,- en €700,- voor een kitten. Als je er eentje tegenkomt die veel goedkoper is, lijkt dat misschien een goede deal, maar helaas is goedkoop vaak duurkoop. Een cattery maakt namelijk veel onkosten tijdens het grootbrengen van het nestje en dit moet betaald worden. Als hij zijn kittens voor een lage prijs weg doet, is er vaak iets mis met de kittens.

Wanneer mag ik een kitten mee naar huis nemen?

Je mag een Blauwe Rus kitten pas mee naar huis nemen als hij dertien weken oud is. De eerste twee maanden moet de kitten namelijk drinken bij zijn moeder. In de laatste maand leert hij hoe hij sociaal moet zijn tegenover mensen en andere dieren. Daarna is hij pas klaar om weg te gaan van het nestje.

Is een oudere Blauwe Rus goedkoper dan een kitten?

Over het algemeen is een oudere kat goedkoper dan een kitten, omdat hij dan nog minder lang te leven heeft. Een kitten heeft natuurlijk nog een heel leven voor zich en je zal er lang plezier van hebben.

Waar kan ik het beste een Blauwe Rus kopen?

De beste plek om een Blauwe Rus te kopen is een cattery. Deze mensen stoppen namelijk veel aandacht in liefde in hun dieren en moeten hiervoor zelfs ingeschreven staan bij een vereniging. Zo weet je dus zeker dat je een goede kat koopt en dat de verkopers goede bedoelingen hebben. Als je op een andere manier een Blauwe Rus koopt, kan het zo zijn dat je opgelicht wordt en bijvoorbeeld een zieke kitten koopt.

Wat moet ik nog meer kopen wanneer ik een Blauwe Rus koop?

Met een kitten alleen ben je er natuurlijk nog niet, want er komt nog veel meer bij kijken. Zo moet je ook een reismand hebben, speeltjes, een krabpaal, een kattenbak en natuurlijk vulling voor in de kattenbak. Verder moet je ook alvast wat brokjes of natvoer hebben en een bakje om het eten in te doen is ook wel handig. Tot slot kun je ook nog een kattenmand, een kattenborstel en eventueel een kattenmand kopen. In totaal ben je dus nog wel zo’n €100,- kwijt aan spullen die je moet halen wanneer je een Blauwe Rus koopt.

Wil je nog meer leren over de Blauwe Rus?

Bekijk dan het Blauwe Rus Handboek ook even. In dit handboek leer je namelijk alles over het kopen, verzorgen en onderhouden van jouw Blauwe Rus. Zo leer je in één keer alles wat je moet weten over dit prachtige ras.

Klik hier om het handboek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Blauwe Russen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

Verzorging Blauwe Rus

Verzorging Blauwe Rus

Het fijne aan een kat is dat hij maar weinig verzorging nodig heeft. Natuurlijk moet je hem elke dag eten en drinken geven, zijn kattenbak schoonhouden en jaarlijks met hem naar de dierenarts gaan, maar verder hoef je maar weinig te doen. Natuurlijk zijn er...

Gezondheid Blauwe Rus

Gezondheid Blauwe Rus

Als baasje zijnde is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je Blauwe Rus in goede gezondheid verkeert. Bij raskatten komen er wel eens ras-typische ziektes voor. Het is daarom belangrijk om te weten hoe dit zit bij de Blauwe Rus en hoe je het beste voor je...

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Beste voeding voor je Blauwe Rus

Je wil natuurlijk dat je kat zo gezond mogelijk is en hiervoor verzorg je hem zo goed mogelijk. Hier hoort ook de juiste voeding bij. Welke voeding is er het beste voor je Blauwe Rus en zijn er nog dingen waar je op moet letten? Dat lees je in dit hoofdstuk....

blauwe rus handboek

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Blauwe Rus wilde weten in één compleet e-book!”

Blauwe Rus Handboek bevat 90+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Blauwe Rus!

  • Wil je een Blauwe Rus kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Blauwe Rus zo opvoeden dat hij mooi blijft en lief is?
  • Wil je alle voordelen van een Blauwe Rus leren kennen?
  • Wil je jouw Blauwe Rus de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Blauwe Russen en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Blauwe Rus Handboek perfect voor jou.
90+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!